Kippensoep met kokos
Kippensoep met kokos

Kippensoep met kokos

23 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 zakje

verse koriander

1

ui

1 teentje

knoflook

1

limoen

1 eetlepel

olie

2 theelepels

laos

1 blik

kokosmelk

250 g

kipfilet blokjes

3 eetlepels

vissaus

Dit heb je nodig

  • vijzel en stamper

Aan de slag

1

Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Korianderblaadjes van takjes plukken en beide bewaren. Ui en knoflook pellen en in stukken snijden. Limoen uitpersen. Helft van peper met ui, knoflook en korianderstengels in keukenmachine fijnmalen, of hakken en in vijzel stampen.

2

In pan olie verhitten. Gemalen mengsel en laos toevoegen en op laag vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Vervolgens 1 dl kokosmelk toevoegen en al roerend ca. 1 minuut laten koken. Kip in pan doen en al omscheppend ca. 3 minuten verwarmen. Rest van kokosmelk, vissaus en limoensap toevoegen. Met 4 dl water aan de kook brengen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Met vissaus op smaak brengen. Blaadjes koriander en rest van peperreepjes erdoor roeren.