bewaar
Roerbakgroenten met gembersaus
Roerbakgroenten met gembersaus
bewaar

Roerbakgroenten met gembersaus

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1

rode peper

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

suiker

2 eetlepels

azijn

1 eetlepel

allesbinder

zout

100 g

gezouten cashewnoten

125 g

minimaïskolfjes (blikje)

1 zak

Thaise groentenmix

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.

2

In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roerbakgroenten met gembersaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig