Roerbakgroenten met gembersaus

295 kcal

25 min. bereiden

2.9/5

(33)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 cm verse gember

    verse gember

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 2 teentjes knoflook

    knoflook

  • 3 eetlepels olie

    olie

  • 2 eetlepels suiker

    suiker

  • 2 eetlepels azijn

    azijn

  • 1 eetlepel allesbinder

    allesbinder

  • 0 zout

    zout

  • 100 gram gezouten cashewnoten

    gezouten cashewnoten

  • 125 gram minimaïskolfjes (blikje)

    minimaïskolfjes (blikje)

  • 1 zak Thaise groentenmix

    Thaise groentenmix

Dit heb je nodig

  • wok


Aan de slag

  1. Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.

  2. In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.

Wat vond je van dit recept?

Roerbakgroenten met gembersaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig