Sambalboontjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

115 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

zeer pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.

  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

  • Sperziebonen schoonmaken

    Instructievideo - 00:22 min.

Sambalboontjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig