Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.
Sambalboontjes
Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Gerelateerde recepten
Sambalboontjes
Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

bijgerecht
4 personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse sperziebonen
1 ui
2 el arachideolie
1 el sambal manis
1 el ketjap manis