Saté met sambalboontjes en katjang pedis
Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g Surinaamse rijst
- 300 g hamlappen
- 4 el ketjap manis
- 1 rode paprika
- 100 g katjang pedis
- 4 el arachideolie
- 250 g AH Basic satésaus
- 450 g koelverse gebroken sperziebonen
- 2 el sambal badjak
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.
- Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.
bereidingstip:
Kook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.
combinatietip:
Lekker met cassavecrackers.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 815 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 100 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.720 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
- 300 g Surinaamse rijst
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen.
- 300 g hamlappen
- 2 el ketjap manis
Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.
- 1 rode paprika
- 100 g katjang pedis
- 2 el arachideolie
- 250 g AH Basic satésaus
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
- 2 el arachideolie
- 450 g koelverse gebroken sperziebonen
- 2 el sambal badjak
- 2 el ketjap manis
Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.
bereidingstip:
Kook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.
combinatietip:
Lekker met cassavecrackers.