Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

Babi ketjap heb je sneller zelfgemaakt dan afgehaald. Voor deze variant hoef je maar een halfuurtje uit te trekken.

(203) waardeer
indonesisch hoofdgerecht Babi ketjap heb je sneller zelfgemaakt dan afgehaald. Voor deze variant hoef je maar een halfuurtje uit te trekken. 4 personen
3 203

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe. Pers de helft van de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.

Tip:

Wist je dat je knoflook kunt invriezen? Mits goed afgesloten kun je de tenen max. 3 maanden bewaren. Je hoeft de knoflook voor gebruik niet te ontdooien.

Tip:

Ketjap is heerlijk in allerlei Indische gerechten zoals gadogado.

Tip:

Gebruik gember die je over hebt voor een lekker kopje thee. Snijd enkele dunne plakjes en giet er kokend water over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Babi ketjap met Chinese kool en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­bi ket­jap met Chi­ne­se kool en rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 1 Chinese kool
  • 300 g hamlappen

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en hamlappen in reepjes van 1 cm.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. bruin. Voeg de rode peper en gember toe.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml AH BASIC ketjap manis

Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 min. op laag vuur gaar worden.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Pers de rest van de knoflook erboven en roerbak op middelhoog vuur 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7

Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.