Ingrediënten
4 personen
3 el
rijstolie
4 el
gemalen
2
uien
2 tenen
knoflook
3 cm
verse gember
2 tl
gemalen koriander (ketoembar)
1 tl
geelwortel
2
kruidnagels
1 tl
paprikapoeder
1 blik
kokosmelk
1
bloemkool
½ pak
tuinerwten
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kokos in 3 min. goudbruin. Schep in de beker van de staafmixer. Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 min. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.
Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 15 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Vegacurry met bloemkool en erwten

hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kokos in 3 min. goudbruin. Schep in de beker van de staafmixer. Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 min. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.
Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 15 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 el rijstolie
4 el gemalen
2 uien
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl geelwortel
2 kruidnagels
1 tl paprikapoeder
1 blik kokosmelk
1 bloemkool
½ pak tuinerwten
Dit heb je nodig
staafmixer met beker