Gebakken oesterzwam met notenpaté
Gebakken oesterzwam met notenpaté

Gebakken oesterzwam met notenpaté

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 plakjes

ontbijtspek

4

cherrytomaatjes

50 g

notenpaté

4 grote

oesterzwammen

1 eetlepel

(olijf)olie

zout

versgemalen peper

4 blaadjes

basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

In droge koekenpan plakjes spek in ca. 2 à 3 minuten bruin en krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Plakjes spek in grove stukken breken. Tomaatjes wassen en halveren. Paté in 4 blokjes snijden. Oesterzwam-men met keukenpapier schoonvegen en steeltjes verwijderen.

2

Grillpan (of koekenpan met anti-aanbaklaag) goed voorverwarmen. Oesterzwammen aan beide kanten bestrijken met olie en op grillpan in ca.2 minuten mooi bruin roosteren (of in koekenpan op hoog vuur mooi bruin bakken, halverwege keren). Oesterzwammen op vier bordjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Stukjes paté erop leggen en hierover stukjes spek verdelen. Garneren met partjes tomaat en basilicum.