Paprika-cappuccino
Paprika-cappuccino

Paprika-cappuccino

25 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

groene paprika's

1

ui

3 eetlepels

(olijf)olie

1 dl

droge witte wijn

½ zakje

verse basilicum

1 bekertje

slagroom

zout

1

groentebouillontablet

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.

2

Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.

tip

algemeenDoor de room over de bolle kant van een eetlepel op de soep te schenken, wordt de room mooi gelijkmatig verdeeld.