Korianderpasta met mosselen

465 kcal

40 min. bereiden

3.2/5

(23)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 bak mosselen

    mosselen

  • 2 teentjes knoflook

    knoflook

  • 2 rode pepers

    rode pepers

  • 3 bosuitjes

    bosuitjes

  • 100 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 350 gram spaghetti

    spaghetti

  • 0 zout

    zout

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

  • 2 eetlepels (olijf)olie

    (olijf)olie

  • 0 (versgemalen) witte peper

    (versgemalen) witte peper

2000 nr. 01 - Australië

Aan de slag

  1. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan weggooien. 1 Teentje knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Pepertjes wassen en in ringetjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 2 cm snijden. Mosselen, knoflookteentjes, pepertjes en bosui in pan doen en hierover witte wijn schenken. Mosselen afgedekt koken tot alle exemplaren geopend zijn (ca. 7 minuten). Intussen spaghetti in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Blaadjes van koriandertakjes nemen en 1/3 grof hakken. Andere teentje knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.Pasta afgieten en laten uitlekken. Pasta terug in pan laten glijden met knoflookolie en korianderblaadjes. Pasta omschudden. Op grote platte borden pasta als nestje schikken en mosselen in midden scheppen. Garneren met gehakte koriander.

Wat vond je van dit recept?

Korianderpasta met mosselen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig