Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

205 kcal

25 min. bereiden

3.2/5

(39)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 venkel

    venkel

  • 2 eetlepels (olijf)olie

    (olijf)olie

  • 1 pot gevogeltefond

    gevogeltefond

  • 2 takjes tijm

    tijm

  • 0 honing naar smaak

    honing naar smaak

  • 2 eetlepels amandelschaafsel

    amandelschaafsel

  • 0 zout

    zout

  • 0 zout en (versgemalen) peper

    zout en (versgemalen) peper

  • 1 kipfilet fumé

    kipfilet fumé

Aan de slag

  1. Venkel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 4 eetlepels fond, tijm en honing toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stoven. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.

  2. Rest van fond met 5 dl water aan de kook brengen. Bij venkel in pan schenken. Kip in reepjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Kip over vier diepe borden verdelen en soep erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.

Wat vond je van dit recept?

Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig