Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
205 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 venkel
venkel
2 eetlepels (olijf)olie
(olijf)olie
1 pot gevogeltefond
gevogeltefond
2 takjes tijm
tijm
0 honing naar smaak
honing naar smaak
2 eetlepels amandelschaafsel
amandelschaafsel
0 zout
zout
0 zout en (versgemalen) peper
zout en (versgemalen) peper
1 kipfilet fumé
kipfilet fumé
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2000 nr. 11 - Het heerlijke avondje
Venkel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 4 eetlepels fond, tijm en honing toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stoven. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
Rest van fond met 5 dl water aan de kook brengen. Bij venkel in pan schenken. Kip in reepjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Kip over vier diepe borden verdelen en soep erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

voorgerecht
4 personen
205 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Venkel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 4 eetlepels fond, tijm en honing toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stoven. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
Rest van fond met 5 dl water aan de kook brengen. Bij venkel in pan schenken. Kip in reepjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Kip over vier diepe borden verdelen en soep erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 venkel
2 eetlepels (olijf)olie
1 pot gevogeltefond
2 takjes tijm
0 honing naar smaak
2 eetlepels amandelschaafsel
0 zout
0 zout en (versgemalen) peper
1 kipfilet fumé




