Wildbouillon met in honing gestoofde venkel
Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

Wildbouillon met in honing gestoofde venkel

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkel

2 eetlepels

(olijf)olie

1 pot

gevogeltefond

2 takjes

tijm

honing naar smaak

2 eetlepels

amandelschaafsel

zout

zout en (versgemalen) peper

1

kipfilet fumé

Aan de slag

1

Venkel wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In pan olie verhitten. Venkel al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 4 eetlepels fond, tijm en honing toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten gaar stoven. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.

2

Rest van fond met 5 dl water aan de kook brengen. Bij venkel in pan schenken. Kip in reepjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Kip over vier diepe borden verdelen en soep erop scheppen. Bestrooien met amandelschaafsel.