Gekruide lamsreepjes met vijgen
Gekruide lamsreepjes met vijgen

Gekruide lamsreepjes met vijgen

20 min. bereiden
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode ui

2 tenen

knoflook

1 theelepel

oregano

1 schaaltje

lamsboutlapjes à la minute

1 eetlepel

pikante paprikapoeder

zout

versgemalen zwarte peper

4

gedroogde vijgen

3 eetlepels

olijfolie

1 dl

medium dry sherry

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.

2

(per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

tip

algemeenKindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.