Spinaziestamp
Spinaziestamp

Spinaziestamp

30 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

aardappelen

4

rundertartaartjes

50 g

boter

200 ml

halfvolle melk

1 zak

wilde spinazie

1 zak

zoete puntpaprika

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2

Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. bruin en gaar.

3

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper met de melk en 25 g boter tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de paprika toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een tartaartje bij.

algemeenVervang voor een iets zoetere smaak de puntpaprika door 1/2 potje gegrilde rode paprika's (a 295 g).

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.