bewaar
Notentaartje
Notentaartje
bewaar

Notentaartje

1 uur 10 min. bereiden
20 min. wachten
106waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

bloem (en extra bloem om werkblad te bestuiven)

75 g

suiker

75 g

boter

zout

6

gewelde abrikozen

1 bakje

notenmelange naturel

150 g

rietsuiker

100 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm

  • bakpapier

Aan de slag

1

In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.

2

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Notentaartje

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig