Notentaartje
Notentaartje

Notentaartje

1 uur 10 min. bereiden
20 min. wachten
102waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

bloem (en extra bloem om werkblad te bestuiven)

75 g

suiker

75 g

boter

zout

6

gewelde abrikozen

1 bakje

notenmelange naturel

150 g

rietsuiker

1 dl

slagroom

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm

  • bakpapier

Aan de slag

1

In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.

2

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.