Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers
Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers

Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers

50 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

teriyaki marinade

4 teentjes

knoflook

5 cm

verse gember

2 eetlepels

vloeibare honing

3 eetlepels

(arachide)olie

1 doosje

kastanjechampignons

4

kalkoenfilets

3

bosuitjes

250 g

eiermie

1 zakje

waterkers

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand4. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinaderoeren.Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde berei-dingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen.