Tonijnspies teriyaki

japans
hoofdgerecht
4 personen
3
43
Advertentie
Ingrediënten
- 4 tonijnbiefstukken
- 3 bosuitjes
- 100 ml teriyaki marinade (flesje)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 3 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt)
- 12 kleine kastanjechampignons
- olie (om te bestrijken)
Keukenspullen
- metalen spiesen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de tonijnbiefstukken in blokjes van 3 cm en de bosuitjes in stukjes van 5 cm. Meng in een grote kom de blokjes vis met de teriyakimarinade, knoflook, geraspte gemberwortel, kastanjechampignons en bosui. Laat alles afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, maar laat de tonijn tijdig op kamertemperatuur komen.
- Rijg afwisselend de blokjes tonijn, kastanjechampignons en stukjes bosui aan de satépennen. Bestrijk de spiesen rondom met olie en gril de vis op een ingevet rooster boven heet vuur in 1-2 min. per kant naar keuze rood of rosé.

Vis grillen op de barbecue
instructievideo
- 02:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 23 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur