Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar

Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar

30 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

doperwten zeer fijn (diepvries)

2

bosuitjes

1

tomaat

½

komkommer

2 pakjes

gravad lachs

2 eetlepels

zure room

zout

(versgemalen) zwarte peper

4 theelepels

imitatiekaviaar (lompviseitjes rood)

Aan de slag

1

In pan met laagje kokend water doperwtjes ca. 3 minuten koken. In vergiet laten uitlekken en afkoelen. Intussen bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Tomaat inkruisen, onderdompelen in kokend water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer schillen en met kaasschaaf 8 linten schaven (rest wordt niet gebruikt). In kom mosterd-dillesaus (van gravad lachs) en 1 eetlepel zure room door elkaar roeren.

2

Erwtjes en bosui door dressing scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 2 komkommerlinten leggen en erwtjessalade erop scheppen. Plakjes gravad lachs op salade uitspreiden. Garneren met theelepeltje zure room en kaviaar. Tomatenblokjes eromheen strooien.