bewaar
Bosvruchtenjam
Bosvruchtenjam
bewaar

Bosvruchtenjam

40 min. bereiden
12 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

3 porties

250 g

aardbeien

1 doosje

bramen

250 g

frambozen

300 g

blauwe bessen

900 g

suiker

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer, 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, 3 kaartjes

Aan de slag

1

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.

2

Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.

3

Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.

4

Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Jam maken

Instructievideo - 04:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bosvruchtenjam

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig