Bosvruchtenjam

hollands
bijgerecht
3 stuks
4
17
Advertentie
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 1 doosje bramen ((250 g, diepvries), ontdooid)
- 250 g frambozen
- 300 g blauwe bessen
- 900 g suiker
- 1 citroen (uitgeperst)
Keukenspullen
- keukenthermometer, 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, 3 kaartjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.
- Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.
- Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.
- Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Jam maken
kookles
- 04:57 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 1.375 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 328 g
-
vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g