bewaar
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange
bewaar

Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

Als er een gerecht perfect is voor een feestelijk diner, dan is het dit hoofdgerecht wel.

55 min. bereiden
316waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool

250 g

kruimige aardappel

1

ui

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

½ tl

paprikapoeder

125 ml

verse slagroom

4 el

traditionele olijfolie

7½ g

verse tijm

400 g

paddenstoelenmelange

500 g

hertenbiefstuk

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Als er een gerecht perfect is voor een feestelijk diner, dan is het dit hoofdgerecht wel.

Aan de slag

1

Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en eventueel zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen.

2

Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Roer de helft van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Spoel de tijm schoon en sla het droog. Houd de mooie takjes achter voor garnering en ris de rest van de tijmblaadjes van de takjes. Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier.

3

(Neem de hertenbiefstukjes ca. 30 min. van tevoren uit de koelkast). Verhit de rest van de boter in een koekenpan met de rest van de olie. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord. Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw.

4

Schep de paddestoelen en tijmblaadjes door het bakvet. Bak de paddestoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden. Leg hierop de hertenbiefstukjes. Schep de paddestoelen op de biefstukjes en garneer met takjes tijm.

algemeenJe kunt dit gerecht ook maken met hazenrugfilets of kipfilethaasjes. De baktijd voor de hazenrugfilet is ca. 3 minuten. De kipfilethaasjes moeten door en door gaar worden en hebben daarom een baktijd van 6 à 8 minuten. Bak de kipfilethaasjes op matig hoog vuur.