Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?

230 kcal

40 min. bereiden

2.4/5

(126)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • barbecue


Aan de slag

  1. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.

  2. Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met 1 van onderstaande toppings.

  • algemeenGebruik bij voorkeur kruimige aardappelen voor die losse structuur. Maar vastkokende aardappelen kunt u ook prima poffen.
  • algemeen3x toppings van 2 ingredienten. 1. Meng: zure room met bieslook. 2. Meng groene pesto met roomboter. 3. Meng pancetta (spek) met mayonaise.
  • Aardappel poffen op de barbecue

    Instructievideo - 00:33 min.

Wat vond je van dit recept?

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig