Pitabroodjes gevuld met tonijn en kappertjes
Pitabroodjes gevuld met tonijn en kappertjes

Pitabroodjes gevuld met tonijn en kappertjes

25 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2

(roma)tomaten

8

zwarte olijven zonder pit

6 eetlepels

(yoghurt)slasaus

1½ eetlepel

olijfolie extra vierge

3 theelepels

rode wijnazijn

zout

(versgemalen) peper

2 blikjes

tonijn naturel

8

shoarmabroodjes

½ zak

slamelange

1½ eetlepel

kappertjes

Aan de slag

1

Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Slasaus met olie, azijn, zout en peper tot saus roeren. Tonijn in zeef laten uitlekken.

2

In broodrooster pitabroodjes knapperig en bruin roosteren. Met mes pitabroodjes opensnijden. Pitabroodjes met 1 hand openduwen en vullen met wat sla, 1 eetlepel tonijn, plakjes tomaat, ui, plakjes olijf en kappertjes. Saus erover scheppen.