Frisse slastamp met ei

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
61
Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg kruimige aardappelen (zak 3 kg)
- 4 eieren
- 1 krop sla (gewassen)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml, biologisch)
- 1 zak veldsla (75 g)
- 1 citroen (schoongeboend)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.
- Scheur het blad van de kropsla grof. Pel de eieren en snijd in parten.
- Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de crème fraîche, kropsla en veldsla erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erbij en schep door. Breng op smaak met peper en zout en warm op laag vuur nog 1 min. door.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de eieren.
Tip:
Kruidig tintje: wat fijngesneden bieslook over de stamppot!

Ei koken
instructievideo
- 01:51 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 48 g
- vet 16 g