Lentestamppot veldsla-snijbonen

440 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(245)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg iets kruimige aardappel

    iets kruimige aardappel

  • 600 gram verse snijbonen

    verse snijbonen

  • 400 gram ribkarbonades

    ribkarbonades

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 125 ml crème fraîche

    crème fraîche

  • 75 gram veldsla

    veldsla

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2011 nr. 05 - Groente, elke dag variatie

2011 week 18-21 - 2011 week 18-21

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de snijbonen in dunne reepjes van ca. ½ cm. Kook ze in ca. 4 min. beetgaar.

  2. Bestrooi ondertussen de ribkarbonades met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en vang ca. 50 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de crème fraîche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Serveer met de ribkarbonades.

Wat vond je van dit recept?

Lentestamppot veldsla-snijbonen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig