Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes
Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Aardappelen koken, stampen, mengen met tomaatjes, bieslook en sla, en klaar is je stamppot!

40 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

250 g

romaatjes

12½

verse bieslook

150 g

veldsla

125 ml

crème fraîche

35 g

uitgebakken spekreepjes

½ el

gedroogde nootmuskaat

Aardappelen koken, stampen, mengen met tomaatjes, bieslook en sla, en klaar is je stamppot!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Kook ze in een pan met een bodem water en zout in ca. 20-25 min. gaar. Was de tomaatjes en halveer. Knip de bieslook fijn. Verwijder de worteltjes van de veldsla.

2

Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met crème fraîche, peper en de nootmuskaat stevig tot puree. Schep de veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door de puree.

3

Als de stamppot te veel is afgekoeld kan de pan nog even op het vuur gezet worden.