Lentestamppot
Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g verse spinazie
- 400 g gesneden andijvie
- 200 g diepvries tuinerwten
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
- Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
- Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.
bereidingstip:
Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

Aardappelen schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 825 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Lentestamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lentestamppot
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 200 g magere gerookte spekreepjes
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
- 300 g verse spinazie
Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit.
- 400 g gesneden andijvie
Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
- 200 g diepvries tuinerwten
Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- 200 g koelverse hüttenkäse kaas
Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht.
Roer de tuinerwten erdoor en serveer.
Tip: Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.
bereidingstip:
Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.