Andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat

Zin in stamppot? Probeer deze frisse andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat. Net even anders, minstens zo lekker.

430 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.

  3. Verhit 2 el van de achtergehouden olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 5 min. Voeg de reepjes tomaat en fijngesneden peterselie toe aan de pan. Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht. Voeg de rest van de achtergehouden olie toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

  4. Roer de andijvie, ½ van het zongedroogde-tomatenmengsel en ½ van de gerookte kip erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.

  5. Verdeel de stamp over borden en verdeel de rest van de gerookte kip en het zongedroogde-tomatenmengsel erover.

Gerelateerde recepten

Andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat

Zin in stamppot? Probeer deze frisse andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat. Net even anders, minstens zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig