Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.
Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.
Verhit 2 el van de achtergehouden olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 5 min. Voeg de reepjes tomaat en fijngesneden peterselie toe aan de pan. Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht. Voeg de rest van de achtergehouden olie toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Roer de andijvie, ½ van het zongedroogde-tomatenmengsel en ½ van de gerookte kip erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel de stamp over borden en verdeel de rest van de gerookte kip en het zongedroogde-tomatenmengsel erover.
Andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat
Zin in stamppot? Probeer deze frisse andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat. Net even anders, minstens zo lekker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat
Zin in stamppot? Probeer deze frisse andijviestamp met gerookte kip en zongedroogde tomaat. Net even anders, minstens zo lekker.

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.
Snipper ondertussen de ui en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hou 4 el olie (per 4 personen) achter. Snijd de peterselie fijn.
Verhit 2 el van de achtergehouden olie (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 5 min. Voeg de reepjes tomaat en fijngesneden peterselie toe aan de pan. Giet de aardappelen af, bewaar een kopje kookvocht. Voeg de rest van de achtergehouden olie toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.
Roer de andijvie, ½ van het zongedroogde-tomatenmengsel en ½ van de gerookte kip erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Verdeel de stamp over borden en verdeel de rest van de gerookte kip en het zongedroogde-tomatenmengsel erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
1 middelgrote ui
50 g zongedroogde tomaten in pot
5 g verse peterselie
500 g gesneden andijvie
250 g gerookte scharrelkipfilets
Dit heb je nodig
pureestamper