Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en fijnsnijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines wassen, ontpitten en in blokjes snijden. Druiven wassen. In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut bakken. Appel, nectarine, druiven en citroensap toevoegen en geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Compote op smaak brengen met zout.
Amerikaanse gemarineerde ham volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken ham in cirkel op schaal dakpansgewijs rangschikken en compote in midden scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham strooien.
Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote
- algemeenDe ham kan ook van tevoren worden bereid. Serveer hem koud, of warm de ham even op in de magnetron.
Gerelateerde recepten
Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote

8 personen
175 kcal
1 uur 50 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en fijnsnijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines wassen, ontpitten en in blokjes snijden. Druiven wassen. In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut bakken. Appel, nectarine, druiven en citroensap toevoegen en geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Compote op smaak brengen met zout.
Amerikaanse gemarineerde ham volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken ham in cirkel op schaal dakpansgewijs rangschikken en compote in midden scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham strooien.
algemeen:De ham kan ook van tevoren worden bereid. Serveer hem koud, of warm de ham even op in de magnetron.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 appels (Jonagold)
2 nectarines
20 witte pitloze druiven
25 g roomboter
1 eetlepel citroensap
1 snufje zout
1 Amerikaanse gemarineerde ham
1 eetlepel gepelde pistachenootjes