Hapjes met geitenkaas en zongedroogde tomatentapenade
Hapjes met geitenkaas en zongedroogde tomatentapenade

Hapjes met geitenkaas en zongedroogde tomatentapenade

40 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

filobladerdeeg (diepvries)

1 eetlepel

roomboter

125 g

verse Hollandse geitenkaas

2 eetlepels

zongedroogde tomatentapenade

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

Filobladerdeeg ca. 2 uur van tevoren volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakplaat bekleden met bakpapier. Vellen deeg in drie lange repen snijden, zodat 12 repen ontstaan. Boter in pannetje op laag vuur (of in magnetron) laten smelten en deeg dun bestrijken met gesmolten boter. Geitenkaas in kleine blokjes snijden en klein beetje op onderkant van deegrepen scheppen. Tapenade over geitenkaas verdelen. Deeg verscheidende keren driehoeksgewijs opvouwen tot deeg is opgebruikt. Laatste stuk deeg met wat water insmeren en vastplakken. Samosa's bestrijken met gesmolten boter en op bakplaat leggen. In midden van oven in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Uit oven op keukenpapier leggen en kort laten 'uitlekken'.