Vol­ko­ren­cous­cous met ge­roos­ter­de spits­kool en to­ma­ten­ta­pe­na­de

Geroosterde spitskool geeft een notige accent aan de zonnige couscous.

(2) waardeer
hoofdgerecht Geroosterde spitskool geeft een notige accent aan de zonnige couscous. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime lage schaal. Roer er de tomatentapenade door. Schenk er het water bij en roer door.
  2. Leg de helft van het basisrecept erop en dek af met vershoudfolie. Laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder de folie en neem de parten uit de schaal. Roer de couscous los met een vork, meng de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg de kool erop en bestrooi met de pistachenoten.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194253 voor het basisecept 'Geroosterde spitskool'.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Volkorencouscous met geroosterde spitskool en tomatentapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­cous­cous met ge­roos­ter­de spits­kool en to­ma­ten­ta­pe­na­de

1
1
  • 300 g volkorencouscous
  • 125 g zongedroogde tomatentapenade

Doe de couscous in een ruime lage schaal. Roer er de tomatentapenade door.

2
2
  • 400 ml kokend water

Schenk er het water bij en roer door.

3
3
  • ½ basisrecept geroosterde spitskool
  • 15 g verse munt

Leg de helft van het basisrecept erop en dek af met vershoudfolie. Laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de munt fijn.

4
4

Verwijder de folie en neem de parten uit de schaal. Roer de couscous los met een vork, meng de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Leg de kool erop en bestrooi met de pistachenoten.

bereidingstip:

Zoek op de site naar 1194253 voor het basisecept 'Geroosterde spitskool'.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.