Portugese en Spaanse garnalen
290 kcal
15 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
24
½ pak
2
100 ml
2 tenen
1 bakje
100 g
1 zak
Dit heb je nodig
barbecue, staafmixer, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 06 - Het beste uit Europa
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom. Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes.
Doe de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Schenk over de garnalen en vis. Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen. Houd per spies 2 garnalen aan. Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis.
Gril de spiesen 5 min. Keer halverwege. Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop. Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Portugese en Spaanse garnalen

bijgerecht
6 personen
290 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom. Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes.
Doe de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Schenk over de garnalen en vis. Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen. Houd per spies 2 garnalen aan. Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis.
Gril de spiesen 5 min. Keer halverwege. Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop. Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
24 reuzengarnalen
½ pak koolvisfilet
2 rode pepers
100 ml olijfolie
2 tenen knoflook
1 bakje rozemarijn
100 g chorizo
1 zak veldsla
Dit heb je nodig
barbecue, staafmixer, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water




