Biefstukspies met peper-rozemarijnolie

240 kcal

10 min. bereiden, 2 uur 30 min. wachten

3.4/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 bakje rozemarijn

    rozemarijn

  • 2 rode pepers

    rode pepers

  • 300 ml olijfolie

    olijfolie

  • 500 gram biefstuk

    biefstuk

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

Dit heb je nodig

  • 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

  • barbecue of grillpan

  • hersluitbare fles (inhoud 0.5 liter)


Aan de slag

  1. Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart. Snijd 1 peper horizontaal doormidden, de andere in plakjes en doe beide in de fles. Schenk de olie erbij. Sluit de fles en laat min. 2 uur trekken.

  2. Snijd de biefstuk in gelijke stukken en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn. Meng 3 el van de peper-rozemarijnolie met de knoflook en schep om met de biefstuk. Laat afgedekt 30 min. marineren en op kamertemperatuur komen.

  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg de biefstuk aan de satéprikkers en rooster de spiesen 4 min. (rare) tot 10 min. (well done). Keer regelmatig. Laat ze 2 min. afgedekt rusten en serveer. Besprenkel eventueel met nog wat olie.

  • algemeenU kunt de peper-rozemarijnolie 2 weken bewaren op een koele en droge plek. De olie zal steeds sterker gaan smaken. Gebruik de olie voor vlees, vis of groenten van de barbecue, of breng er een salade mee op smaak.

Wat vond je van dit recept?

Biefstukspies met peper-rozemarijnolie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig