Biefstukspies met peper-rozemarijnolie
240 kcal
10 min. bereiden, 2 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 bakje rozemarijn
rozemarijn
2 rode pepers
rode pepers
300 ml olijfolie
olijfolie
500 gram biefstuk
biefstuk
2 tenen knoflook
knoflook
Dit heb je nodig
4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
barbecue of grillpan
hersluitbare fles (inhoud 0.5 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 06 - Man in de keuken
Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart. Snijd 1 peper horizontaal doormidden, de andere in plakjes en doe beide in de fles. Schenk de olie erbij. Sluit de fles en laat min. 2 uur trekken.
Snijd de biefstuk in gelijke stukken en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn. Meng 3 el van de peper-rozemarijnolie met de knoflook en schep om met de biefstuk. Laat afgedekt 30 min. marineren en op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg de biefstuk aan de satéprikkers en rooster de spiesen 4 min. (rare) tot 10 min. (well done). Keer regelmatig. Laat ze 2 min. afgedekt rusten en serveer. Besprenkel eventueel met nog wat olie.
- algemeenU kunt de peper-rozemarijnolie 2 weken bewaren op een koele en droge plek. De olie zal steeds sterker gaan smaken. Gebruik de olie voor vlees, vis of groenten van de barbecue, of breng er een salade mee op smaak.
Biefstukspies met peper-rozemarijnolie

hoofdgerecht
4 personen
240 kcal
10 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart. Snijd 1 peper horizontaal doormidden, de andere in plakjes en doe beide in de fles. Schenk de olie erbij. Sluit de fles en laat min. 2 uur trekken.
Snijd de biefstuk in gelijke stukken en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn. Meng 3 el van de peper-rozemarijnolie met de knoflook en schep om met de biefstuk. Laat afgedekt 30 min. marineren en op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg de biefstuk aan de satéprikkers en rooster de spiesen 4 min. (rare) tot 10 min. (well done). Keer regelmatig. Laat ze 2 min. afgedekt rusten en serveer. Besprenkel eventueel met nog wat olie.
algemeen:U kunt de peper-rozemarijnolie 2 weken bewaren op een koele en droge plek. De olie zal steeds sterker gaan smaken. Gebruik de olie voor vlees, vis of groenten van de barbecue, of breng er een salade mee op smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ bakje rozemarijn
2 rode pepers
300 ml olijfolie
500 g biefstuk
2 tenen knoflook
Dit heb je nodig
4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
barbecue of grillpan
hersluitbare fles (inhoud 0.5 liter)




