Aardbeienscones

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

215 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

  3. Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.

  • Deeg maken

    Instructievideo - 01:24 min.

Aardbeienscones

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig