bewaar
Aardbeienscones
Aardbeienscones
bewaar

Aardbeienscones

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
120waarderingen

Ingrediënten

16 porties

500 g

tarwebloem

16 g

bakpoeder

1 tl

zout

75 g

ongezouten roomboter

300 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

125 g

mascarpone

250 g

suikervrije aardbeienjam

500 g

aardbeien

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

2

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

3

Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.