Deense balletjes met ui en dille

scandinavisch
hoofdgerecht
4 personen
4
38
Advertentie
Ingrediënten
- 400 g gehakt (half-om-half)
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden)
- 6 el paneermeel
- 25 g boter
- 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)
- 1 schaal geraspte bietjes (400 g)
- 200 g winterpeen (geraspt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.
Tip:
Koud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.

Ui snipperen
instructievideo
- 00:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 0 g