Zomerstoof met worstjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g bakbacon
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 270 g verse Catalaanse braadworsten
- 800 g vastkokende aardappelen
- 600 g verse sperziebonen
- 1 runderbouillontablet
- 500 ml kraanwater
- 20 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
variatietip:
Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zomerstoof met worstjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerstoof met worstjes
- 150 g bakbacon
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min.
- 270 g verse Catalaanse braadworsten
Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
- 800 g vastkokende aardappelen
- 600 g verse sperziebonen
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
- 1 runderbouillontablet
- 500 ml kraanwater
Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes.
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
- 20 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
variatietip:
Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.