Parfait van kippenlevertjes
Parfait van kippenlevertjes

Parfait van kippenlevertjes

30 min. bereiden
10 min. oventijd
2 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 ml

water

1 tl

Maggi drinkbouillon kippenbouillonpoeder

250 g

kippenlevertjes

3 tenen

knoflook

75 g

gezouten roomboter

1 el

armagnac (of cognac (Gall&Gall))

2 takjes

verse oregano

1

ciabatta afbakbrood

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • patévorm of schaaltje inhoud ca. 0,5 liter

Aan de slag

1

In pan het water met de bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen. Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen. Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Blaadjes van takjes oregano plukken. Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.

3

Oven voorverwarmen op 200 °C. Kapjes van de ciabatta eraf snijden, deze worden niet gebruikt. Het brood in 12 schuine plakken snijden en 8-10 min op een het rooster in het midden van de oven roosteren.