Gambaspiesen met paprika en ananas

aziatisch
hoofdgerecht
4 personen
3
25
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak reuzengarnalen ((500 g, diepvries), ontdooid)
- ½ flesje woksaus teriyaki ((a 200 ml),)
- 1 potje gegrilde rode paprika (295 g), uitgelekt)
- 1 bakje verse ananasstukjes (250 g)
Keukenspullen
- 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Laat de garnalen 1 uur marineren in de teriyakisaus. Snijd de gegrilde paprika in stukken van 3 cm.
- Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen, paprika en ananas om en om aan de satéprikkers.
- Gril de spiesen op de barbecue in 5 min. gaar. Lekker met komkommer-mangosalade (voor recept zie ah.nl/allerhande).
Tip:
Vervang de reuzengarnalen eens door in stukken gesneden kipsaucijzen.
Tip:
De woksaus smaakt ook lekker in roerbakgerechten.

Garnalen grillen op de barbecue
instructievideo
- 00:45 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g