Warme prei in sinaasappel-mosterdvinaigrette
170 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
6 middelgrote
1½ theelepel
2 theelepels
4 eetlepels
1 eetlepel
5 eetlepels
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 02 - Biologisch koken
Prei schoonmaken, in stukjes van ca. 5 cm snijden en wassen. Preistukken tegen elkaar aan rechtop in pan zetten. Bodempje water in pan schenken en prei afgedekt in ca. 10 minuten net gaar koken. Mosterd, likeur, sinaasappelsap, azijn en olie tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Prei laten uitlekken en op platte schaal leggen. Mosterdvinaigrette over warme prei schenken.
Warme prei in sinaasappel-mosterdvinaigrette

bijgerecht
4 personen
170 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Prei schoonmaken, in stukjes van ca. 5 cm snijden en wassen. Preistukken tegen elkaar aan rechtop in pan zetten. Bodempje water in pan schenken en prei afgedekt in ca. 10 minuten net gaar koken. Mosterd, likeur, sinaasappelsap, azijn en olie tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Prei laten uitlekken en op platte schaal leggen. Mosterdvinaigrette over warme prei schenken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 middelgrote preien
1½ theelepel Groninger mosterd
2 theelepels sinaasappellikeur (slijter)
4 eetlepels (vers) sinaasappelsap
1 eetlepel azijn
5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
0 zout
0 peper




