Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing
Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing

Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing

25 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bosjes

raapstelen

1

limoen

1

eetrijpe avocado

250 g

cherrytomaten

30 g

verse peterselie

½ teen

knoflook

5 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Snijd worteltjes van de raapstelen. Vervolgens de raapstelen wassen en droog slaan. Pers de limoen uit. Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel direct met ca. 1 eetlepel limoensap. Was en halveer de cherrytomaatjes. Knip de peterselie grof en pel knoflook. Pureer in keukenmachine peterselie, knoflook, olie, rest van limoensap, zout en peper tot dikke dressing. Snijd raapstelen iets fijn. Schep raapstelen, avocado en tomaatjes door elkaar en verdeel over vier borden. Sprenkel dressing erover en ernaast. Serveer met warm stokbrood.