Koude dikke tomatencrème uit Córdoba
Koude dikke tomatencrème uit Córdoba

Koude dikke tomatencrème uit Córdoba

35 min. bereiden
30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

dikke sneetjes Pain de Campagne

3

eieren

700 g

tomaten

2 teentjes

knoflook

1 theelepel

zout

1 snufje

paprikapoeder mild

1 snufje

cayennepeper

100 ml

olijfolie extra vierge

4 eetlepels

witte-wijnazijn

100 g

serranoham (dikke plak)

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Sneetjes brood weken in laagje koud water. Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken, laten schrikken en laten afkoelen. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en tomaten in blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Brood uitknijpen. In keukenmachine brood, tomaten en knoflook pureren. Zout, paprikapoeder en cayennepeper toevoegen. Al mengend olie in dunne straal toevoegen. Azijn erdoor mengen. Mengsel in koelkast in ca. 30 minuten (of tot gebruik) goed koud laten worden.

2

Eieren pellen en in blokjes snijden. Serranoham in heel kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Salmorejo in soepkommen scheppen en ei, serranoham en peterselie erover verdelen. Serveren met knapperige Pain de Campagne (brood).