Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven
Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven

Kabeljauw met tomaat, paprika en olijven uit de oven

45 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

(olijf)olie

4

tomaten

1 pot

gegrilde paprika's

1

citroen

1 potje

groene olijven zonder pit

3 takjes

tijm

600 g

kabeljauwhaasjes

2 theelepels

sambal oelek

zout

(versgemalen) zwarte peper

1 eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Paprika's in dunne reepjes snijden. Tomaat en paprika ca. 2 minuten zachtjes met ui meebakken. Citroen goed schoonboenen, kapjes eraf snijden en citroen in plakjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. Ovenschaal invetten. Helft van tomaatmengsel, olijven en tijm over bodem verdelen. Kabeljauw op groenten leggen, bestrijken met sambal en bestrooien met zout en peper. Plakjes citroen en rest van tomaatmengsel, olijven en tijm erover verdelen. Afdekken met deksel of aluminiumfolie. Kabeljauwschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en door en door heet laten worden. Serveren met couscous en waterkerssalade.