bewaar
Portobello met blauwaderkaas en prei
Portobello met blauwaderkaas en prei
bewaar

Portobello met blauwaderkaas en prei

30 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

portobello champignons

150 g

blauwaderkaas

12

zongedroogde tomaten in olie

½ dunne

prei

versgemalen zwarte peper

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue met boldeksel

Aan de slag

1

Snijd de steel van de paddenstoelen. Verkruimel de kaas boven een kom en meng de tomaten erdoor. Snijd de prei in flinterdunne ringen en schep ze door het kaasmengsel. Voeg peper naar smaak toe. Bestrijk de hoed van de paddenstoelen dun met olie en vul ze met het kaasmengsel.

2

Leg de portobello's op de bolle kant op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2 minuten. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel. Gril ze nog 5-10 minuten, tot de kaas is gesmolten.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.