Crostini met Italiaans roerei
Crostini met Italiaans roerei

Crostini met Italiaans roerei

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

1

afbak stokbrood

4 eetlepels

olijfolie

6

zongedroogde tomaten op olie (potje)

1 zakje

verse basilicum

6

eieren

1 zakje

geraspte Parrano

Aan de slag

1

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood in sneetjes van ca. 1 1/2 cm dik snijden en sneetjes aan beide kanten bestrijken met beetje olijfolie. Sneetjes brood vlak onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren. Broodjes laten afkoelen. Tomaten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden.

2

Eieren boven kom breken en met vork loskloppen. Tomaatstukjes, basilicum en kaas erdoor roeren. In koekenpan rest van olie verhitten en eiermengsel erbij gieten. Met houten spatel door eiermengsel roeren tot ei is gestold. Roerei over geroosterde sneetjes stokbrood verdelen. Sneetjes op platte schaal leggen.