bewaar
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter
bewaar

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

sinaasappel

1

vanillestokje

75 g

roomboter

1 eetlepel

roze peperbessen

1

visbouillontablet

zout

versgemalen peper

1 pakje

meervalfilets

6 sprietjes

knoflookbieslook

Dit heb je nodig

  • zesteur

Aan de slag

Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Vanillestokje opensnijden. In steelpan boter smelten. Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken. In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen. Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden. Twee borden voorverwarmen. Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren. Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen. Vanilleboter erover scheppen. Serveren met aardappelpuree en veldsla.

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig