Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en
		zalmmousse

Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

12

kwarteleitjes

3 pakjes

gerookte zalmfilet

1 bekertje

crème fraîche

zout en (versgemalen) peper

2 eetlepels

rode wijnazijn

4 theelepels

Dijonmosterd

2 eetlepels

gembersiroop

8 eetlepels

olijfolie

2 dl

zonnebloemolie

100 g

Chinese mie

2 zakjes

eikenbladslamelange met rucola

½ zakje

verse bieslook

1 zakje

verse kervel

1 bakje

daikonkers

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan. Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.

2

In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C. Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden. Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen. Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen. Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien. Rest van dressing erover sprenkelen.