Gevulde minipaprika's met stoneleekrisotto
Gevulde minipaprika's met stoneleekrisotto

Gevulde minipaprika's met stoneleekrisotto

45 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 zakje

stoneleeks

1 eetlepel

boter of margarine

100 g

risottorijst

3 theelepels

vloeibare bouillon met tuinkruiden

6

cherrypaprika's

½ zakje

hazelnoten

25 g

geraspte Parmezaanse kaas

3 eetlepels

zure room

Dit heb je nodig

  • kleine lage ovenschaaltjes

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Stoneleeks in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Stoneleeks ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst ca. 1 minuut zachtjes meebakken tot korrels glanzen. Bouillon en 3 dl water toevoegen en rijst in ca. 20 minuten heel zachtjes gaarkoken, regelmatig roeren. Intussen paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen. In pan met ruim kokend water paprika's in ca. 3 à 4 minuten beetgaar koken. Paprika's in zeef goed laten uitlekken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Helft van hazelnoten, kaas en zure room door risotto roeren. Paprikaatjes hoog opvullen met risotto en in elk ovenschaaltje 3 paprikaatjes zetten. Op elk paprikaatje theelepeltje zure room scheppen. Rest van hazelnoten en kaas erover verdelen. Paprikaatjes in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar laten worden.