Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen

Gegratineerd bloemkooltje met garnalen

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

minibloemkool

zout

80 g

verse roomkaas

2 eetlepels

melk

1 bakje

Hollandse garnalen

versgemalen zwarte peper

4

cherrytomaatjes

50 g

geraspte Gruyère

Dit heb je nodig

  • rond laag ovenschaaltje

Aan de slag

Bloemkool schoonmaken en dikke stronk eruit snijden en wassen. In pan met ruim kokend water en zout bloemkool in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In steelpan verse roomkaas met melk zachtjes verwarmen tot dikke saus. Garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Cherrytomaatjes wassen en in vieren snijden. Bloemkool afgieten en in ovenschaaltje zetten. Garnalensaus en cherrytomaatjes erover verdelen. Kaas erover strooien. Schaaltje ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bloemkool in ca. 3 à 5 minuten iets laten kleuren. Serveren met gebakken minikrieltjes.