Noordzeekabeljauw met mosselen
Noordzeekabeljauw met mosselen

Noordzeekabeljauw met mosselen

40 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

1

ui

2 teentjes

knoflook

1

prei

4 takjes

selderij

4 takjes

peterselie

2

tomaten

1 kilo

mosselen

3 eetlepels

olijfolie

4

kabeljauwhaasjes

zout en versgemalen peper

20 g

boter

5

peperkorrels

2 dl

witte wijn

1 envelopje

saffraan

3 eetlepels

pernod

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • zeef

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Mosselen onder stromend water schoonboenen. Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.

2

In koekenpan olijfolie verhitten. Sjalotjes zachtjes glazig fruiten. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen. Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren. Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden. Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten. Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen. Wijn erover schenken.

3

Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan. Mosselen uit schelp nemen. Theedoek vochtig maken en in zeef leggen. Mosselvocht opvangen in andere pan. Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat. Mosselen erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met pernod. Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen. Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.