Veggie shepherd's pie
Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 winterpeen
- 2 preien
- 1 teen knoflook
- 3 el milde olijfolie
- 1 el gedroogde tijm
- 175 g vegetarisch gehakt
- 400 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 450 g aardappelpuree (koelvers)
- 75 g jongbelegen kaas 50+
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 950 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Veggie shepherd's pie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Veggie shepherd's pie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 winterpeen
Snijd de winterpeen in plakjes.
- 2 preien
- 1 teen knoflook
- 3 el milde olijfolie
- 1 el gedroogde tijm
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min.
- 2 preien
Doe de prei erbij en bak 1 min. mee.
- 175 g vegetarisch gehakt
- 400 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes
Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
- 450 g aardappelpuree (koelvers)
Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover.
- 75 g jongbelegen kaas 50+
Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.