Linzenpie met prei, puree en geitenkaas
Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

Linzenpie met prei, puree en geitenkaas

Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden

30 min. bereiden
30 min. oventijd
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse Italiaanse kruiden

450 g

aardappelpuree met boter

2 tenen

knoflook

5

preien

50 g

ongezouten roomboter

800 g

bruine linzen in blik

200 ml

hete groentebouillon van tablet

25 g

tarwebloem

150 g

geraspte belegen geitenkaas 50+

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze ovenschotel zet je voor weinig op tafel, en zit boordevol kruiden

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Ris de blaadjes van de takjes oregano en salie en snijd fijn. Houd apart. Doe hetzelfde met de rozemarijn en tijm. Verwarm de aardappelpuree 1 min. in de magnetron op vol vermogen (700 watt), zodat je 'm kunt doorroeren. Pers de helft van de knoflook uit boven de puree en roer erdoor met de oregano en salie.

3

Snijd de rest van de knoflook fijn. Was en snijd de prei in stukken van 3 cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei, knoflook, rozemarijn en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet. Bestrooi de prei met de bloem, schep om en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en roer door. Voeg de linzen toe aan de prei en neem de pan van het vuur.

4

Vet de ovenschaal of quichevorm in met boter. Verdeel de vulling over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.