Bloemkool met olijvensaus
170 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
50 g
1 eetlepel
4 eetlepels
1
½ zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 05 - Groen van eigen bodem
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen.
Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.
Bloemkool met olijvensaus

bijgerecht
4 personen
170 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen.
Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 vleestomaat
50 g zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie
0 (versgemalen) zwarte peper
1 bloemkool
0 zout
½ zakje verse basilicum




