Bloemkool met olijvensaus
Bloemkool met olijvensaus

Bloemkool met olijvensaus

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vleestomaat

50 g

zwarte olijven zonder pit

1 eetlepel

kappertjes

4 eetlepels

olijfolie

(versgemalen) zwarte peper

1

bloemkool

zout

½ zakje

verse basilicum

Aan de slag

1

Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen.

2

Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.