Forel met venkel
Forel  met venkel

Forel met venkel

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

bosuitje

1 kleine

venkel

1 grote

aardappel

1 bakje

witte wijnsaus voor vis

1 kleine

tomaat

1

forel

2 takjes

tijm

Aan de slag

Bosuitje schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. Venkelgroen fijnhakken. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. In diep bord bosui, venkel, aardappel en helft van wijnsaus door elkaar scheppen. In magnetron bord met groente ca. 3 minuten afgedekt (met magnetronstolp) op 3/4 van vermogen (600 Watt) verwarmen. Intussen tomaat wassen en in plakjes snijden. Forel droogdeppen met keukenpapier en buikholte vullen met plakjes tomaat en takjes tijm. Forel op groente leggen en rest van wijnsaus erover schenken. Afdekken en in magnetron op 3/4 van vermogen in ca. 5 minuten gaar laten worden. Garneren met venkelgroen.